raija jokinen

Välkommen till vernissage i Galleri Hantverket, Götgatan 63, Stockholm
lördag 18.2.2017 kl 11-16. Utställningen pågår till 9.3.2017 och är öppet varje dag.

Med mina konstverk försöker jag visualisera vanliga och vardagliga känslor och tillfällen, som handlar om vår emotionella och fysiska omgivning. I mina konstverk kan man hitta figurer som påminner vår fysiska essens såsom nervsystemet, blodcirkulationen och hudens struktur men de blandas med former av rotsystem och grenar utan att gälla specifikt för någondera. Jag är fascinerad av likheten och den ändlösa variationen mellan dessa former samt av den livsuppehållande funktion som de båda representerar.

Jag söker analogier mellan material och abstrakta strukturer och de är just som våra kroppen och själen indikerar sig. Ofta tänker jag om var gränsen egentligen går mellan det fysiska och det andliga, mellan kroppen och själen?

Som material använder jag finskt lin och metoder jag utvecklat från traditionella textil tekniker. Med sömnad kan jag fästa fibern och det ger mig möjligheten att utveckla mångsidiga former.

Utställningen har fått stöd av stiftelsen Greta och William Lehtisen säätiö.

error: Content is protected !!